Çmimet e karburanteve në Serbi rriten përsëri

Nga sot, nëpër pikat për shitjen e karburanteve, një litër Eurodizel do të kushtojë maksimumalisht 195 dinarë, ndërsa benzina Europremium BMB do të kushtojë 186 dinarë për litër.


Javën e kaluar çmimi i karburantit në Serbi është rritur, kështu që sipas atyre çmimeve, një litër Eurodizel ka kushtuar 190 dinarë, ndërsa benzina Europremium BMB 182 dinarë, gjegjësisht një litër naftë është rritur për 5 dinarë në krahasim me një javë më parë, dhe benzina për 4 dinarë, transmeton Blic Biznis.

Rritja e çmimit të karburantit është rezultat i furnizimit gjithnjë e më të vështirë, duke pasur parasysh reduktimin e prodhimit saudit dhe në të njëjtën kohë një forcim të lehtë të kërkesës sezonale të verës për karburant, shpjegojnë analistët e “City Research”, duke shtuar se tani kemi edhe stimuj të rinj kinezë, ndaj ekonomisë që e shtyu rritjen e pritshme të normave të interesit në normën bazë në SHBA dhe në Eurozonë.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Serbia e para në listën për qasje në të dhënat e përdoruesve të Meta-s

PreshevaPRESS

Parashikimi i motit për sot

PreshevaPRESS

Parashikimi i motit për 5 ditët e ardhshme në Luginë

PreshevaPRESS