Të martën në Bujanoc promovohet libri “Tërnoci Nëpër Valë Kohe”

Në ambientet e sallës së vogël të Shtëpisë së Kulturës në Bujanoc, të mërkuren e 23 majit, me fillim prej orës 14:00h, do të promovohet libri “Tërnoci Nëpër Valë Kohe” me autor, Galip Beqiri, ish kryetar i Këshillit Kombëtar Shqiptar.


Autori, përmes këtij libri, do të nxjerr në pah shumë ngjarje interesante në periudha tejet të vështira për fshatin më të madh shqiptar në ish Jugosllavi.

Përmes faktografive dhe shënimeve, ky libër do të trajtojë edhe periudhën e luftës së vitit 1999 dhe ate të ish UÇPMB-së, në kohën kur, profesori i sociologjisë, Galip Beqiri ka qenë kryetar i Bashkësisë Lokale të Tërnocit.

Data e promovimit të librit (23 maj), lidhet me ditët e Komandat Lleshit, ku Galip Beqiri, njihet si bashkëpunëtori më i afërt i Ridvan Qazimit – Komandat Lleshit.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Sot nis Panairi i Librit në Prishtinë

PreshevaPRESS

Teatri i Preshevës udhëton për në Zvicër me shfaqjen “Tri mendje në ankand”

PreshevaPRESS

Mbyllen dyertë e Shtëpisë së Kulturës në Preshevë për aktivitetet e financuara nga Qeveria e Kosovës

PreshevaPRESS