The exterior of a WHO building during an executive board meeting related to the coronavirus disease outbreak—in Geneva, Switzerland on April 6, 2021. REUTERS/Denis Balibouse

OBSH: Pandemia e ardhshme do të na trokasë në derë

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë u bëri thirrje vendeve që të zbatojnë reformat e nevojshme për t’u përgatitur për pandeminë e ardhshme.


Duke iu drejtuar asamblesë vjetore të OBSH- së në Gjenevë, Tedros Adhanom Ghebreyesus tha se tani është koha për të shpejtuar negociatat që synojnë parandalimin e pandemisë së ardhshme.

“Ne nuk mund ta shtyjmë atë”, tha ai, duke paralajmëruar se pandemia e ardhshme “është e detyruar të trokasë në derë. Nëse ne nuk bëjmë ndryshimet që duhen bërë, atëherë kush do t’i bëjë? Dhe nëse nuk i bëjmë tani, atëherë kur?”, tha ai, raporton Reuters.

Takimi dhjetëditor i OBSH-së përkon me 75 vjetorin e saj dhe do të diskutojë çështjet globale të shëndetit, duke përfshirë pandemitë e ardhshme.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Rënia e raketës vjet në Poloni, asistenti i presidentit Duda: Ishte e prodhuar në Rusi

PreshevaPRESS

Shpallet rezultati final zgjedhjeve, Turqia do të bëhet me presiden të ri më 28 maj

PreshevaPRESS

Turqia drejt balotazhit, të dy rivalët në zgjedhje pretendojnë fitoren

PreshevaPRESS