Javën e ardhshme në Bujanoc dhe Preshevë vjen Kolonia Artistike “LuginaArt” fal mbështetjes së KKSH-së

Javën e ardhshme fillon kolonia artistike “LuginaArt”, që do të zhvillohet në Bujanoc dhe Preshevë.

Kolonia artistike “LuginaArt” në Luginë do të sjellë artistë të ndryshëm nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

Kjo koloni, do të mbahet e hapur për gjashtë ditë, duke filluar nga dita e martë (23) maj e deri të dielën (28 maj), ku përgjatë këtyre ditëve, artistët do të mund të shpalosin talentet e tyre nëpërmjet aktiviteteve të zhvilluara.

Krahas aktiviteteve gjatë ditës kolonia artistike “LuginaArt”, gjatë mbrëmjeve sjell edhe muzikë argëtuese për të artistët pjrsmarrës në aktivitetet që do të zhvillohen si pjesë e kësaj kolonie.

Hapja zyrtare e këtij evenimenti artistik, do të bëhet të shtunen (28 maj) me fillim prej orës 19:00h, në ambientet e jashtme të Hotel “Rozafa” në Bujanoc, ku do të ekspozohen të gjitha punimet e punuara nga artistët, ndërsa aktivitetet në Preshevë, do të organizohen në “Villa Ada” nga dita e mërkurë (23 maj).

Kjo ngjarje artistike realizohet nga organizata “KultCenter B” në Bujanoc dhe Preshevë, me mbështetjen financiare të Këshillit Kombëtar Shqiptar nga mjetet e Qeverisë së Kosovës.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Sot nis Panairi i Librit në Prishtinë

PreshevaPRESS

Teatri i Preshevës udhëton për në Zvicër me shfaqjen “Tri mendje në ankand”

PreshevaPRESS

Mbyllen dyertë e Shtëpisë së Kulturës në Preshevë për aktivitetet e financuara nga Qeveria e Kosovës

PreshevaPRESS