Sot fillon lëshimi i kartave të personalizuara për pensionistë përmes të cilave do të fitojnë benefite

Sot fillon regjistrimi për kartën e pensionit, në të cilën kanë të drejtë rreth 1.65 milionë qytetarë të Serbisë.


Me atë kartë, pensionistët dhe shfrytëzuesit e të drejtave të tjera nga sigurimi pensional dhe invalidor do të kenë zbritje dhe përfitime që do të mund t’i përdorin nga 1 tetori i këtij viti.

Kartela do të lëshohet nga Fondi Republikan për Sigurime Pensionale dhe Invalidor, i cili organizon sot një promovim publik të këtij dokumenti të personalizuar nga ora 12:00 deri në 14:00 në Sheshin e Republikes në Beograd.

Një ftesë publike do t’u dërgohet kompanive përgjegjëse shoqërore për t’iu bashkuar projektit të kartës së pensionit.

Një kartë pensioni e personalizuar do të lëshohet në bazë të një kërkese të dorëzuar në mënyrë elektronike, e cila mund të dërgohet në faqen zyrtare të Fondit www.pio.rs ose në njësinë organizative të Fondit.

ARTIKUJT E NGJASHËM

Anulohen aktivitetet e “Defender Europe 2023” si pasojë e tensioneve nëveri të Kosovës

PreshevaPRESS

Zhvillimet e djeshme në veri të Kosovës në video përmbledhje prej dy minutash

PreshevaPRESS

Radio Evropa e Lirë raporton për ushtarë të lënduar të KFOR-it në veriun e Kosovës

PreshevaPRESS