Sulmohet sërish zyra e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë

Për të tretën herë në rradhë është sulmuar zyra e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë.


Ka qenë Lirona Zuka, udhëheqja e zyres së Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë, që ka publikuar lajmin për këtë ngjarje.

Ajo shkruan se edhe pas adresimit të problemit të ngjashëm për dy herat e mëparshme, sërish nuk janë marrë masa nga organet e rendit dhe pret që të veprohet sa më parë.

Në vazhdim ju sjellim njoftimin e plotë të publikuar në facebook:

Prap, per te 3 here me radhe qe po provohet demolimi e demtimi i zyres se Keshillit Kombetar Shqiptar ne Medvegje!

Gjate dites se sotme, eshte verejtur prap, kesaj radhe ne tentimin per grisjen e mbishkrimit e logos se KKSH, demolimi dhe demtimi i zyres se KKSH ne Medvegje.

Javen e kaluar kemi njoftuar rastin pothuajse te njejte ne polici, kurse jave me pare eshte provuar demtimi i deres dhe hapja me dhune e zyres se KKSH. 

Si e angazhuar e kesaj zyre ne Medvegje shpreh shqetesimet se keto akte nuk i kontribuojne bashkejeteses ne kete komune. 

Duke shpresuar qe te tilla veprime nuk jane te nxitura politikisht dhe nuk kane per qellim frikesimin e komunitetit shqiptar ne Medvegje, presim nga organet e rendit dhe sigurise te merren me seriozisht me rastin ne fjale, qe si i tille mos te perseritet. 

Gjithashtu gjate dites kemi njoftuar edhe Organizaten per Siguri dhe Bashkepunim ne Europe (OSBE) lidhur me rastin.

Provokimet dhe incidentet ne Medvegje ne asnje menyre nuk i sherbejne situates ne rajon, dhe si te tilla, duhet te denohen nga te gjithe akteret e kesaj komune edhe ashtu me probleme te medha ekonomike e sociale!

Këshilli Kombëtar Shqiptar

ARTIKUJT E NGJASHËM

Sot në Bujanoc organizohet aksion për grumbullimin vullnetar të gjakut

PreshevaPRESS

Komuna e Bujanocit shpall konkurs për subvencionimin e bujqëve lokal

PreshevaPRESS

Komunat e Preshevës dhe Bujanocit me popullsinë më të re në Serbi

PreshevaPRESS